Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

43 kelionė: Šeipingas

 

Ar kada susimąstėte, kiek žmonių telpa į vieno kambario butą? O kiek šunų? O kiek snieglenčių? Galite labai nustebti, kad čia telpa dar daugiau nei į dviejų aukštų namą! Prieškambaryje tilps du dviračiai ir šuns narvas, sandėliuke – pora snieglenčių, žieminiai ar vasariniai drabužiai, maišas bulvių, tušti buteliai, ir, žinoma, taburetės, kurias ištraukiate, kai atvyksta svečių. Virtuvėje telpa viskas, kas netelpa sandėliuke, o kambaryje galite sutalpinti dar daugiau nei galite įsivaizduoti. Kiek erdvės yra po lova… Ten telpa lentos nuo senos sekcijos, iš kurių planuojate gaminti inkilėlius, visi per išpardavimus įsigyti batai, kurių nė karto taip ir neapsivėte, taip pat čia galite laikyti lagaminus ir dar daug daug visko.

Sakote, kad neliks vietos, kur apsisukti? O tai ko čia sukinėtis?

Numetus svorio butas taptų erdvesnis.

Neduokdie taip pasakytum žmonai.

Paskutinį kartą tau buvo sunku atspėti, dėl ko ji ant tavęs supyko. Laimei, turi šiek tiek patirties treniruodamas šunis, todėl tokiose situacijose pasitelki elgesio formavimo metodą (kitaip tariant – shaping’ą). Jei tu būtum šuo, o žmona – tavo šeimininkė, už tinkamai pasiūlytą dalyką ji spragtelėtų klikerį, ir iš karto duotų skaniuką, bet ši situacija truputėlį sudėtingesnė. Tu bandai atspėti, kodėl ji ant tavęs supyko, tačiau supratęs, kad greičiausiai ji ir pati to nežino, bandai siūlyti tinkamą elgesį – už tai turėtum būti apdovanotas šypsena. Bandai apkabinti. Netinka. Bandai pabučiuoti. Netinka. Atsineši piniginę. Irgi suklydai! Nueini prie šaldytuvo. Matai, kad jos kaklas šiek tiek ištįso. Paimi iš šaldytuvo kiaušinių, miltų, pieno, uogienės ir dar šio bei to. Jauti, kad namuose atmosfera tapo jaukesnė. Užsiriši prijuostę, ir imi kepti pyragą. Šypt! Valio, tavo pasiūlyta elgsena tinkama! Tik tave neramina tai, kad greičiausiai šį elgesį teks kartoti ir kartoti. Žmona susiraukusi=reikia kepti pyragą. Na, bet ko nepadarysi.

Tik nežinai, kaip dėl tos suknelės, kurią planavai dovanoti vestuvių metinių proga.

Netilps.

Nedrįsk jai to sakyti!

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

6 kelionė: how to recover Facebook account?

  Kai pagalvoji, gerai, kad turi draugų. Jie neleidžia tau pūstis. Jei pasigiri, kad va, tavo bicepsai ėmė ir išsipūtė, draugai tau iš karto pasakys, kodėl. Priaugai svorio – štai   kodėl taip nutiko. Jei pasigirsi, kad turi rašymo talentą, tau pasakys, kad rašai kaip Malūkas. Šiaip jau tai priimtum kaip komplimentą, bet iš balso tono supranti, kad čia reikėtų įsižeisti. Jei pasigiri, kad vakar į tave pažiūrėjo net trys moterys, draugai tau primins, kad už tavęs buvo televizorius, ir tuo metu rodė kačiuuuukus. Išmestum tu tuos draugus iš draugų, bet dabar tai nebėra tai dramatiška, kaip „One.lt“ laikais – „Facebook“ juk tau nepraneša apie nutrauktas draugystes. O juk negali taip tyliai imti ir nebedraugauti – juk norisi kažkokių fejerverkų. Tai ir draugauji toliau, kas belieka. Kartais, kai pasidalini kokiu nauju įrašu, pastebi, kad trūksta Petro, Jono, Genadijaus, Oksanos, Arvydo ir Juozo like‘ų. Pasvajoji, kad tas socialinis tinklalapis pagal tai reitinguotų tavo draugus, o tuomet,

12 kelionė: herojai ir pasmerktieji

  Kai sužinai, kad tavo rajone gyvena vagis, kuris naktimis išlupinėja kaimynų automobilių magnetolas, be jokio gailesčio sakai, kad jam reikia nukapoti pirštus. Bet kai sužinai, kad jis – mylintis tėvas, auginantis dvynius, tačiau dėl teistumo nerandantis jokio darbo, imi jo gailėti. O tai kaip žmogui gyventi, kaip jam vaikus į mokyklą išleisti? Jauti, kad nori jam padėti, ir mintyse jau dėlioji planą, kaip tą padaryti. Jam jauti kur kas didesnį palankumą nei kaimynui teisininkui, kuris, kaip sako kaimynai, vaikus auklėja kumščiu. Supranti, kad tas magnetolafilas yra kur kas geresnis žmogus, tik bėda, kad jam gyvenimas netinkamai susiklostė. Imi galvoti, kad aplinkybės kartais priverčia daryti pačius netikėčiausius dalykus, kurie plačiajai visuomenei atrodo truputį kitaip nei tau. Nori gyventi – turi nusižengti taisyklėms ir pasipelnyti kitų sąskaita. Nusikaltėliai kartais atrodo tarsi herojai. Svarbiausia, kad jie, padarę blogą darbą, savo kaltę kompensuotų kokiu nors gražiu gestu.

10 kelionė: nupirkti tyrimai

Kol neini į polikliniką, jautiesi visiškai sveikas, bet jei jau nusprendi apsilankyti pas gydytoją, kelio atgal nebėra. Galbūt net pasijausi mirštantis (didelė tikimybė). Tau tikrai lieps atlikti tyrimus ir tyrimukus, o tada, jei jie bus mokami (šimtaprocentinė tikimybė), tad prie kasos tave ims vanoti karštas, šaltas ir drungnas prakaitas. Gali būti, kad tave išveš su greitąja – juk niekas negali žinoti, kokia liga slepiasi po šiais gana neįprastais simptomais. Jei bandyti priešintis, medikams teks panaudoti tramdomus marškinius, ir tada visi keliai ves tik į Vasaros gatvę. Į polikliniką gal ir visai neitum, bet tau skaudu, kad kas mėnesį moki sveikatos draudimą, bet nieko gero už tuos pinigus negauni. Dantis tenka taisyti už savo pinigus, skiepytis – irgi iš savo lėšų, o tuomet, kai nueini į vaistinę, mintyse jau pradedi verkti, kodėl visi vaistai tokie brangūs. Viešai verkti net nedrįsti – juk žinai, kad vaistinės darbuotoja tau tikrai bandys įsiūlyti raminamųjų, kurie taip pat nė