Praleisti ir pereiti prie pagrindinio turinio

49 kelionė: Laikas bėga

 

Tu dažnai galvoji, ką gi kiti apie tave galvoja, ir elgiesi taip, kad galvoti tikrai būtų apie ką. Tu viską apgalvoji – apgalvodavai dar mokykloje, kai rašydamas rašinėlį vietoj „ks“ rašydavai „x“, o vietoj „eta“ dėdavai ženklą „@”. Ir kam to reikėjo? Ogi tam, kad mokytoja galvotų ir ŽINOTŲ, kad tu turi kompiuterį. Tarsi tai būtų svarbu. O tada, kai nuvažiuoji į savo sodybą, aplink kurią nerasi nė gyvos dvasios, gali dienų dienas nesiprausti ir neskalbti drabužių, bet tada, kai ruošiesi grįžti namo, būtinai apsirengi vilnietiškai ir net išsiplauni galvą. Maža ką, gal pakeliui  namo sustabdys policininkas. Gal laiptinėje susidursi su kaimynu. Gal teks užsukti į degalinę. Niekada negali žinoti. Kartais šiek tiek graužiesi dėl pomėgio vaikytis naujausių madų, tačiau džiaugiesi, kad jos kas 10-20 metų sugrįžta. Būtent todėl savo vestuvių nuotraukas ir rodai tik tada, kai tavo kostiumas ir žmonos suknelė vėl būna ant bangos. Nemadinguoju periodu visi labai juokiasi, tiksliau – kvatojasi, tad tau būna gana nejauku, ir lauki, kada praeis tie 10 metų, kad vėl galėtum sulaukti pagyrų. O jų tikrai bus.

Stebiesi, kaip greitai bėga laikas. Ką tik sėdėjote su draugais, svarstėte, kur planuojate studijuoti, o dabar laikas pagalvoti ir apie tai, kur mokysis jūsų vaikai. Anksčiau galėdavai viską mesti, ir nuvykti pas bičiulį, o dabar susitikimus planuojate porą mėnesių ar net porą metų. Niekada negali būti užtikrinti, kad tas susitikimas tikrai įvyks: gal susirgs draugo vaikas, gal kam nors tuo metu teks gimdyti. Galbūt darbe teks dirbti viršvalandžius. Kažkada viskas atrodė taip paprasta ir lengvai įgyvendinama, o dabar nuolatos atsiranda kliūčių, kurių neleidžia įveikti aplinkybės. Tu žinai, kad taip ilgai tęstis nebegali – reikia gyenti dabartimi, o ne rytojumi. Pagautas įkvėpimo sukuri bendrą visų draugų pokalbį, kuriame pareiški, kad ateinantį savaitgalį leisitės į trisdešimties kilometrų žygį. Tu nežinai, ar ir pats įveiktum tokį atstumą, tačiau idėja pasirodė nebloga, todėl pasiūlei ją draugams.

Tu matai, kad vvisi tao draugai jau pamatė pranešimą, tačiau tai nesulaukė tinkamų reakcijų. Mykolas atsiuntė besijuokiantį veiduką, Algimantas – nustebusį, o Kotryna pasiteisino, kad jos vaikas susilaužė koją, todėl artimiausiu metu jokių žygių tikrai negalės planuoti. Bet... ateityje tai tikrai tikrai prisijungs!

Supranti, kad jau sulaukėte tokio amžiaus, kuomet draugus prisikviesti padėtų tik laidotuvės. Žinoma, galėtum pasikiesti į savąsias, bet tai reikalauja labai ilgo pasiruošimo – juk nenori, kad atrodytum kaip koks skurdžius. Reikia ir karstui pasitaupyti, ir pagrabiniams drabužiams. Galvoji, gal vestuvės tau kainuotų pigiau – surengsi kokį pasisėdėjimą sodyboje, pasikvviesi draugus, o antroji pusė tegu ir lieka antrame plane. Neseniai skaitei, kad is labiau populiarėja tokios santuokos, kuomet žmogus tuokiasi pats su savimi. Žinoma, reikės pačiam užsifundyti visą tą šventę, bet gal verta? Pašoksit, palinguosit, o tada po 20 metų gal galėsite susitikti ir kitokio pobūdžio renginyje. Nejaunėjate juk.

Tu žinai, kad nieko tau nepavyks. Dėl tavo tariamų vestuvių draugų tariami vaikai nepasveiks. Jie negalės mesti tariamų darbų ir tekinom pas tave atbėgti. Prabėgo per daug metų, todėl tarp jūsų atsivėrė pernelyg didelė praraja, kurios net ir didžiausios šventės negalės užtaisyti.

Komentarai

Populiarūs šio tinklaraščio įrašai

6 kelionė: how to recover Facebook account?

  Kai pagalvoji, gerai, kad turi draugų. Jie neleidžia tau pūstis. Jei pasigiri, kad va, tavo bicepsai ėmė ir išsipūtė, draugai tau iš karto pasakys, kodėl. Priaugai svorio – štai   kodėl taip nutiko. Jei pasigirsi, kad turi rašymo talentą, tau pasakys, kad rašai kaip Malūkas. Šiaip jau tai priimtum kaip komplimentą, bet iš balso tono supranti, kad čia reikėtų įsižeisti. Jei pasigiri, kad vakar į tave pažiūrėjo net trys moterys, draugai tau primins, kad už tavęs buvo televizorius, ir tuo metu rodė kačiuuuukus. Išmestum tu tuos draugus iš draugų, bet dabar tai nebėra tai dramatiška, kaip „One.lt“ laikais – „Facebook“ juk tau nepraneša apie nutrauktas draugystes. O juk negali taip tyliai imti ir nebedraugauti – juk norisi kažkokių fejerverkų. Tai ir draugauji toliau, kas belieka. Kartais, kai pasidalini kokiu nauju įrašu, pastebi, kad trūksta Petro, Jono, Genadijaus, Oksanos, Arvydo ir Juozo like‘ų. Pasvajoji, kad tas socialinis tinklalapis pagal tai reitinguotų tavo draugus, o tuomet,

12 kelionė: herojai ir pasmerktieji

  Kai sužinai, kad tavo rajone gyvena vagis, kuris naktimis išlupinėja kaimynų automobilių magnetolas, be jokio gailesčio sakai, kad jam reikia nukapoti pirštus. Bet kai sužinai, kad jis – mylintis tėvas, auginantis dvynius, tačiau dėl teistumo nerandantis jokio darbo, imi jo gailėti. O tai kaip žmogui gyventi, kaip jam vaikus į mokyklą išleisti? Jauti, kad nori jam padėti, ir mintyse jau dėlioji planą, kaip tą padaryti. Jam jauti kur kas didesnį palankumą nei kaimynui teisininkui, kuris, kaip sako kaimynai, vaikus auklėja kumščiu. Supranti, kad tas magnetolafilas yra kur kas geresnis žmogus, tik bėda, kad jam gyvenimas netinkamai susiklostė. Imi galvoti, kad aplinkybės kartais priverčia daryti pačius netikėčiausius dalykus, kurie plačiajai visuomenei atrodo truputį kitaip nei tau. Nori gyventi – turi nusižengti taisyklėms ir pasipelnyti kitų sąskaita. Nusikaltėliai kartais atrodo tarsi herojai. Svarbiausia, kad jie, padarę blogą darbą, savo kaltę kompensuotų kokiu nors gražiu gestu.

10 kelionė: nupirkti tyrimai

Kol neini į polikliniką, jautiesi visiškai sveikas, bet jei jau nusprendi apsilankyti pas gydytoją, kelio atgal nebėra. Galbūt net pasijausi mirštantis (didelė tikimybė). Tau tikrai lieps atlikti tyrimus ir tyrimukus, o tada, jei jie bus mokami (šimtaprocentinė tikimybė), tad prie kasos tave ims vanoti karštas, šaltas ir drungnas prakaitas. Gali būti, kad tave išveš su greitąja – juk niekas negali žinoti, kokia liga slepiasi po šiais gana neįprastais simptomais. Jei bandyti priešintis, medikams teks panaudoti tramdomus marškinius, ir tada visi keliai ves tik į Vasaros gatvę. Į polikliniką gal ir visai neitum, bet tau skaudu, kad kas mėnesį moki sveikatos draudimą, bet nieko gero už tuos pinigus negauni. Dantis tenka taisyti už savo pinigus, skiepytis – irgi iš savo lėšų, o tuomet, kai nueini į vaistinę, mintyse jau pradedi verkti, kodėl visi vaistai tokie brangūs. Viešai verkti net nedrįsti – juk žinai, kad vaistinės darbuotoja tau tikrai bandys įsiūlyti raminamųjų, kurie taip pat nė